Повећан број миграната на подручју ПУ Градишка

На подручју Полицијске управе Градишка у посљедњих неколико мјесеци повећан је број миграната. Током мјесеца августа евидентирана су 202 мигранта, саопштено је на данашњој конференцији за медије Полицијске управе Градишка, на којој су презентовани резултати рада за мјесец август ове године.

Начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић рекао је да су на тему миграната одржали више састанака са граничном полицијом БиХ, представницима Полицијске управе Бродско-посавске и Министарством унутрашњих послова Републике Хрватске гдје су договорене заједничке активности. Шкорић је нагласио да су припаднци Полицијске управе Градишка појачали своје активности и да до сада није било инцидентних ситуација, угрожавања безбједности грађана и њихове имовине.

Говорећи о резултатима рада ове управе за мјесец август, Шкорић је рекао да је забиљежен мањи број кривичних дјела,  повећан је број саобраћајних незгода, као и нарушавања јавног реда и мира. На основу изнесених података, стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка, оцијењено је као задовољавајуће.

Начелник Одјељења криминалистичке полиције Бојан Мишетић истакао је да је у августу ове године евидентирано 30 кривичних дјела.

У посматраном периоду  евидентирано је 10 кривичних дјела против имовине, а укупно је расвијетљено 9 кривичних дјела или 90%. Оперативним радом полицијских службеника откривена су 3 кривична дјела и 9 прекршаја у вези злоупотребе опојних дрога, те је пронађена и одузета одређена количина опојне дроге.

Начелник Одјељења полиције Дејан Трифковић рекао је да су у извјештајном периоду евидентирана 54 прекршаја из области јавног реда и мира и да је евидентирано 69 саобраћајних незгода што је за 23 саобраћајне незгоде више у односу на упоредни период. Из области безбједности саобраћаја укупно је евидентирано 1376 прекршаја, а који су санкционисана са подношењем 14 захтјева за покретање прекршајног поступка и издавањем 1277 прекршајних налога. Из саобраћаја је искључено 170 возача, од којих су 136 возача искључена због вожње под утицајем алкохола.

Обзиром да је почела нова школска година и да је повећано присуство дјеце у саобраћају, Полицијска управа Градишка започела је са реализацијом Републичке акције ,,Заштитимо дјецу у саобраћају“током које ће предузети све потребне активности у циљу заштите најмлађих учесника у саобраћају.

С.Видовић

Share With: