Пилиповић: Радио Градишка је медиј са дугом и богатом традицијом (ВИДЕО)

Дугогодишњи новинар Милан Пилиповић који је свједок почетака рада многих медијских кућа па тако и Радио Градишке, гостујући у специјалном радијском програму поводом 43 године рада рекао је да је Радио Градишка медиј са дугом и богатом традицијом.

„Радио Градишка је формиран у срећно вријеме, за медије, друштво и државу, када је радио имао снажан утицај у заједници, у друштву и објављивао информације о свему значајном што се дешавало у локалној средини“, навео је Пилиповић и нагласио да су све локалне радио станице у то вријеме имале посебну одговорност и да су се тако и понашале.

Према ријечима Пилиповића програмски концепт је био заснован на широкој мрежи сарадника из организација удруженог рада, предузећа, школа, мјесних заједница који су учествовали у суфинансирању и који су могли у радио преко особа задужених за информисање послати вијест и информацију.

Он је навео да су у Радио Градишци пажљиво бирани кадрови који су младима пружили шансу и студиозно их обучавали.

„Велики педагог којем треба одати признање је Божо Шћепановић, новинар прве поставе Радио Градишке који је био веома посвећен препознавању, охрабривању и усмјеравању младих. Он је у плејади сарадника био личност која је имала снажан утицај“, рекао је Пилиповић и нагласио да је то вријеме каракртерисао озбиљан рад и велика одговорност за јавну и писану ријеч.

С.С.Ц.

Share With: