Петнаест радника Градске управе добровољно дало крв

Петнаест радника Градске управе Градишка данас је добровољно дало крв у Служби трансфузије градишке Болнице.

Акцију је органозивао Актив добровољних давалаца крви Градске управе у сарадњи са Градском организацијом Црвеног крста Градишка.

Кординатор Црвеног краста за здравствене активности и давалаштво крви Драгана Стевић навела је да је Актив добровољних давалаца Градске управе, који има 26 чалнова, формиран у октобру прошле године, те да им је ово друга акција коју организују.

„Циљ формирања овог актива је био да се удруже вишеструки даваоци који раде у Градској управи и да анимирају своје радне колеге да им се прикључе у овој хуманој мисији, у чему су и успјели. Прошли пут је пет радника Градске упарве крв дало по први пут, а то су поновили и у овој акцији“, рекла је Стевићева.

Међу члановима Актива добровољних давалаца Градске је и Иван Реденовић, који је крв дао 20 пута.

Он каже да крв даје од средње школе и да сматра да је то хуман гест којим се помаже онима којима је крв потребна и подстиче друге људе да буду добровољни даваоци.

„Актив је изњедрио и оне који су по други пут дали крва и надам се да ће они биути редови учесници оваквих акција“, додао је Раденовић.

Тренутне залихе крви у градишкој Болници су задовољавајуће, а допринос томе дали су добровољни даваоци који су у пољедњих мјесец дана учествовали у неколико мањих акција које су организоване у сарадњи са Црвеним крстом.

М.Малешевић

Share With: