Перић Ромић: Лажни патриотизам опозиције

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Ранка Перић Ромић изјавила је Срни да је, по устаљеној пракси, тема о криминалу и корупцији увијек модел на коме опозиција гради своју изборну кампању, па у том смилу треба посматрати и изјаве Јелене Тривић да СНСД у Републици Српској брани своје позиције, богатство и моћ.

„Смијешно је у исту раван доводити СНСД, који заговара враћање БиХ у оквире Дејтонског споразума, и СДА која ради на унитаризацији БиХ у истој мјери као што је смијешно да о патритизму и поштењу прича опозиција која никада није јавно проговорила о богатству појединих политичара у својим редовима“, навела је Ромићева упитавши чије онда интересе и позиције они бране.

Она је нагласила да осиромашити један народ значи одузети му право да располаже својом имовином, својом земљом и шумом, дозволити да му други неограничено кроје судбину, странци суде, намећу рјешења и законе…

„Није ријеч ту о враћању повјерења у институције, како рече дотична, него о враћању надлежности у институционалне оквире Републике Српске. У том смислу лажни патриотизам је причати о интересима народа, а напуштати скупштинска засједања готово увијек када је ријеч о темама од општег интереса за наше грађане и нашу будућност.

Дакле, није тема патриотизам него полтронизам онда када опозиција интересе наших грађана брани на начин да о владајућој структури Републике Српске пљује по федералним медијима понављајући флоскуле нижеразредних службеника страних западних амбасада. Изгледа да је полтронизам пропорционалан богатству појединих опозиционара прије него патриотизам владајуће структуре, како је већ наведено“, истакла је Ромићева.

Треба се присјетити, навела је Ромићева, да је СНСД, као државотворна партија, тридесет година на власти са коалиционим партнерима управо вољом народа.

„Према томе, треба имати у виду да је напад на власт у Републици Српској напад на народ који је изабрао своје представнике. У случају Милорада Додика ријеч је о повјерењу грађана које се мјери са више од 350.000 гласова. Никада се кућа, па тиме ни држава, није градила на подјели и сукобима унутар свог народа, него на јединству и саборности. Бар би то кандидат за предсједника Републике Српске требао да зна“, поручила је Ромићева коментаришући изјаву посланика ПДП-а Јелене Тривић да СНСД не брани Српску, већ, како каже, своје позиције, богатство и моћ.

Ромићева је истакла да сваки пут када неко из опозиције прича о криминалу и корупцији треба се сјетити бившег градоначелника Требиња Славка Вучуревића који је на прилично сликовит и садржајан начин причао о овоме управо у ПДП-у.

„Према томе, када о овој теми опозиција буде расправљала унутар својих редова, прича ће имати више смисла. До тада нека правосудне институције раде свој посао“, рекла је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Ранка Перић Ромић.

СРНА

Share With: