Перић Ромић: Већа политичка ангажованост жена доприноси привредном и друштвеном развоју (ВИДЕО)

Друштва која укључују жене у политику и дају им прилику да напредују имају већу стопу привредног и друштвеног раста и развоја, рекла је током разговора о улози жене у политици,  Ранка Перић Ромић посланик у Народној Скупштини Републике Српске.

Иако жене чине 50 одсто и више укупног становништва, заступљеност жена у политици не одговара стварном стању. И даље траје борба да жене у политичком животу буду равноправне са мушкарцима, а њихов политички статус дефинисан је законом.

Према ријечима Перић Ромић, оваквом стању доприноси и недовољна  освјештеност жена о могућности укључивања у политички и јавни живот. Улога жене у друштву мијењала се кроз историју. Промјене које су настаје огледају се првенствено кроз право гласа али и могућност да за обављање истог посла жене буду плаћене једнако као и њихове мушке колеге.

Доктор социолошких наука Ранка Перић Ромић обавља и функцију декана Факултета политичких наука и успјешно балансира између каријере и породице захваљујући, како је истакла, подршци и помоћи породице и доброј организацији.

С.Видовић

Share With: