Парламентарни час за средњошколце

У скупштинској сали града Градишка данас је одржан парламентарни час. Представници Скупштине о функционисању овог органа, доношењу одлука и других аката говорили су  средњошколцима завршних разреда.

Скупштинске редове умјесто одборника попунили су ученици четвртих разреда Техничке школе, Средње стручне и техничке и Гимназије Градишка. Ана Љепојевић и Данило Ракита сматрају да је значајно што им се указала прилика да се боље упознају са начином рада Скупштине.

Ово је први пут да представници Скупштине организују парламентарни час за средњошколце са циљем да њихов рад буде још доступнији јавности.

„Данашњи час прилагођавамо њиховом узрасту, жеља нам је да их упознамо са основама функционисања Скупштине, да им то приближимо и да им омогућимо да поставе одређена питања, упуте одређене иницијативе“ рекао је секретар Скупштине града Градишка Немања Панић.

Из градске Скупштине имају намјеру да ово постане традиција и да сваке наредне године организују парламентарни час како би младе генерације боље упознали са начином рада и значају локалног засједања.

Н. Миљковић

Share With: