ОШ „Данило Борковић“ организује „Хуманитарни концерт подршке“ 17. јуна (ВИДЕО)

Основна школа „Данило Борковић“ Градишка организује „Хуманитарни концерт подршке“ Удружењу родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ Градишка. Концерт ће бити одржан у петак, 17. јуна у 19 часова у Великој сали Културног центра Градишка.

Директорица Основне школе „Данило Борковић“ Нада Густоварац рекла је да су радо прихватили позив да буду носиоци ове хуманитарне активности.

„Нама је циљ да се рад „Дуге“ подржи куповином улазница. Желимо да на тај начн покажемо хуманост, да знамо да постоје дјеца с аутизмом  који су неодвојиви дио друштва“, навела је Густоварац и нагласила да су штампали 2 000 карата за концерт те позвала све заинтересоване да учествују у овој хуманитарној активности.

Предсједник Удружења родитеља дјеце с аутизмом „Дуга“ Градишка Саша Касагић рекао је да је концерт веома значајан како за финансијску подршку „Дуге“ тако и због препознатљивости њиховог рада и развијања свијести о потребама дјеце с аутизмом.

„Дјеца „типичног“ развоја кроз ове активности ће спознати да постоје и другачија дјеца која имају исте потребе“, нагласио је Касагић.

Предвиђен је богат културно-умјетнички програм у којем ће учествовати дјеца из свих седам основних школа са подручја Градишке, ученици Основне музичке школе „Бранко Смиљанић“, као и дјеца чланови Удружења „Дуга“.

Цијена улазнице је 3 КМ, а сав приход од продаје биће намијењен за редовне активности и квалитетнији рад Удружења родитеља дјеце са аутизмом „Дуга“ Градишка.

С.С.Ц.

Share With: