ОШ „Васа Чубриловић“ дио пројекта „Моћ музике“

Ученици ОШ „Васа Чубриловић“ из Градишке учествовали су у прослави Европског дана музике у школама у склопу пројекта „Моћ музике“.

Удружење наставника музичке културе добило је позив за учешће у пројекту „Моћ музике“ чији је носилац Европска асоцијација музике у школама. Из Републике Српске и ФБиХ учествовале су по четири школе међу којима  и ОШ “Васа Чубриловић”. Градишке ученике припремала је наставница музичке културе Сузана Стојановић.

„Наведене школе су оотпјевале пјесму из Белгије „Together“ и кроз ученичке радове представиле нашу земљу, заједно са школама из Белгије, Финске, Холандије, Њемачке, Аустрије и Словеније. Ово је било први пут да школа учествује“ рекла је Стојановићева.

У снимању потребног материјала које су школе требале послати до 15. фебруара учествовало је око 30 ученика. Једна од њих била је ученица деветог разреда Ивана Кусић која каже да она нацртала рад, срце и ноте.Истиче да јој значајно што је била дио пројекта.

И ученица Андреа Рапић изаразила је задовољство што им се пружила прилика да учествују у пројекту „Моћ музике“ .

Из ОШ „Васа Чубриловић“ истичу да је значај учешаћа лична, друштвена и културна промоција појединца, али и саме музичке културе. Ученици се припремају и за прославу матурске вечери када ће бити уприличен  и свечани програм за матуранте и друге посјетиоце.

Н. Миљковић

Share With: