Отворен позив за Младе Европске Амбасадоре

Позив за нове Младе Европске Амбасадоре отворен је до 30. јуна ове године. На овај позив могу да се јаве особе старости од 18 до 29 година заинтересовани за нова искуства и пројекте у области европских интеграција, заштите животне средине, људских права, умјетности, културе и нових технологија.

Волонтер Удружења „Мост“ Градишка и члан Програма Млади Европски Амбасадори Анастасија Катић рекла је да Млади Европски Амбасадори чине мрежу младих активиста са цијелог Западног Балкана који долазе из различитих средина, али сви дијеле заједничку визију – живјети омладински активизам којег сматрају најмоћнијом снагом за постизање друштвених промјена.

Она је нагласила да је циљ мреже ширење вриједности на којима почива Европска унија и подизање свијести о сарадњи ЕУ са својим партнерима са Западног Балкана, као и представљање опипљивих резултата ове сарадње. Мрежа младих амбасадора такође жели да пружи допринос дијалогу о различитим темама, као и подршку јачању грађанског активизма и кроз заједнички рад за бољу будућност.

Мрежа Младих Европских Амбасадора тренутно броји 120 амбасадора, по 20 из сваке од шест држава Западног Балкана. Позив је отворен за још 60 чланова.

Мрежа Младих Европских Амбасадора је пројекат креиран од стране Европске Комисије, а основан је 2020. као дио Регионалног комуникацијског програма ЕУ за западни Балкан.

Више информација заинтересовани могу пронаћи на: https://webalkans.eu/en/yea/become-a-yea/

С.С.Ц.

Share With: