Отворен Међународни сајам „Денариус 2022“

У Културном центру Градишка данас је отворен 21. Међународни сајам колекционарства и антиквитета „Денариус 2022“, који је један најпосјећенијих сајмова у Републици Српској и БиХ.

Предсједник Удружења „Денарис“ Градишка, Ален Мешић рекао да  је пристигло 30 колекционара из Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе и БиХ.

„Колекционари су изложили разнолике садржаје, од милитарије, старих књига и оружја, новца, филателије и аутића за најмлађе“, додаје Мешић и напомиње да је Сајам постао традиционални скуп колекционара на којем они могу да размјењују и допуњују своје колекције, али и продају своје експонате заинтересованим посјетиоцима.

Излагач Емир Макић из Завидовића није крио задовољство учешћем на овогодишњем Сајму на коме је изложио новчанице, маркице, медаље, значке и спортске стрипове.

„Љубав према антиквитетима почела је прије 15 година и упознавањем са градишким колекционарима проширио сам своја знања из ове области“, истиче Макић.

Један  од најмлађих учесника овогодишњег Денариуса је деветогодишњи Алексеј Модринић који је излагао аутиће, којих у својој колекцији има 450 комада.

Алексеј аутиће прикупља од четврте године до којих долази, уз помоћ родитеља,  углавном куповином преко интернета.

Удружење „Денариус“ ће ове године на љето обиљежити десет година рада.

Д. Јанковић

Share With: