Отворени конкурси по пројекту “Социјализација дјеце Републике Српске”

Фонд за дјечију заштиту Републике Српске расписао је јуче конкурсе по пројекту “Социјализација дјеце Републике Српске” за избор дјеце циљних категорија, васпитача и стручног особља у овом пројекту који је током 20 година обезбиједио бесплатно љетовање на мору за више од 36.000 учесника из свих општина у Српској.

Конкурси су објављени у дневном листу “Глас Српске”, пријаве се врше у пословницама Фонда према мјесту пребивалишта, а из ове установе позвали су заинтересоване просвјетне раднике, педагоге, психологе, социјалне раднике и друге подржавајуће професије да конкуришу за чланове стручног и пратећег особља и придруже се тиму који годинама успјешно реализује пројекат.

Пријавни обрасци доступни су у филијалама и пословницама Фонда, као и на интернет страници Фонда /www.jfdz.org/.

Пројекат се реализује на основу Закона о дјечијој заштити Републике Српске кроз право на задовољавање развојних потреба дјеце и реализује се на црногорској обали у Омладинском хостелу “Ужице” у Бечићима у 13 смјена – од 1. јуна до 24. септембра.

У саопштењу је наведено да су учесници, прије свега, дјеца из социјално угрожених породица, корисници права из социјалне и дјечије заштите, дјеца из вишечланих породица, породица борачке популације, дјеца са посебним потребама и хроничним здравственим сметњама, као и посебно надарена дјеца и талентовани спортисти.

Као највећа вриједност пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске” издвајају се различитост и разноврсност и у служби су остварења циљева као што су развијање емпатије, подршка вршњачком дружењу, те социјализација дјеце у сваком смислу.

“Овај квалитет је препознат и од Владе Републике Српске и Министарства здравља и социјалне заштите Српске, који годинама подржавају ову активност Фонда, цијенећи најбољи интерес дјеце у Републици Српској”, истакнуто је у саопштењу.

Share With: