Отворена новоизграђена дионица у Јазовцу

Градоначелник града Градишка Зоран Аџић отворио је данас новоасфалтирану дионицу пута кроз мјесну заједницу Јазовац дужине 660 метара.

 

„Све капиталне инвестиције које смо предвидјели Буџетом за 2020. годину биће реализоване упркос пандемији вируса корона. Тако данас у Јазовцу имамо прилику да отворимо ову нову дионицу која води до подручне школе, а у наредном периоду је план да се затвори путна комуникација према Церовљанима и Ћелиновцу“, рекао је Аџић.

Он је додао да је Јазовац био мјесна заједница којој је у посљедње двије године најмање пажње посвећено и нагласио да ће Градска управа инвестирањем у Јазовац али и остале мјесне заједнице чувати простор града Градишка и Републике Српске и омогућити младима да остану на својим огњиштима и развијају своја породична имања.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Јазовац Ранко Љубојевић рекао је да је новоизграђени пут од великог значаја како за Јазовац тако и за околна села јер сад могу брже доћи до Душанова и ауто-пута.

Љубојевић је истакао да подручну школу тренутно похађају два ученика и додао да би у клупама сједило више ђака да је прије Одбрамбено-отаџбинског рата урађена путна инфраструктура.

Он је истакао да ће наредне године бити више дјеце у школи и изразио наду да ће млади остати на селу.

Share With: