Отворена изложба младе сликарке Дајане Ћук (ФОТО)

Изложба слика и цртежа младе академске сликарке Дајане Ћук из Бањалуке, под називом „Играчкама кроз живот“ отворена је синоћ у галерији Завичајног музеја у Градишци.
Иложене си четири слике већег формата рађене техникама акрил и уље на платну и десетак цртежа рађених оловкама у боји.
Ћукова је истакла да се ради о сликама из циклуса радова који је започела на трећој години студија бањалучке Академије умјетности, гдје је награђена и самим тим добила прилику да излаже у градишком музеју.
Она је додала да су мотиви на сликама играчке из киндер јаја, које је накад скупљала и које је жељела да оживи на платну.
„Свака слика пиказуји сцену из живота и осјећања и тако прича одређену причу, док су на цртежима детаљније приказани исти мотиви“, навела је Ћукова.
Отврајући изложбу, директор Завичајног музеја Бојан Вујчић и начелник градског одјељења за привреду и друштвене дјелатности Драгутин Ковачевић истакли су да су овакве изложбе најбољи начин подршке младим умјетницима.
Завичајни музеј већ неколико година награђује најбоље студенте бањалучке Академије умјетности и пружа им прилику да своје радове представе своје радове у Градишци.
М.Малешевић
Share With: