Освештан обновљени храм Покрова Пресвете Богородице у Градишци

Епископ бањалучки Јефрем служио је данас Свету архијерејску литургију у обновљеном храму Покрова Пресвете Богородице након чега је освештао Храм и Парохијски дом.

Кумови храма су градоначелник Градишке Зоран Аџић, адвокат Миле Ковачевић и Младен Видовић, којима су додјељена одликовања.

Миле Ковачевић рекао је да му је велика част бити кум Храма а још веће задовољство што су градишки Срби спремни и способни да оставе величанствен Храм својим покољењима. „Ово је за мене најсретнији дан у животу. Ја сам сањао о овом тренутку и мој се сан остварио“, истакао је Ковачевић.

Младен Видовић је нагласио да је велика радост за сваког хришћанина да присуствује освећењу храма. „Бити кум за мене и моју породицу је велика част. Захвалан сам Богу што ми је то омогућио. Неописив је доживљај када се након литургије осјети благодат Духа светога који испуни све присутне који се искрено моле“, додао је Видовић.

Замјеница градоначелника Градишке Драгана Илић истакла је да је данашњи дан за Градишку и православне вјернике велики дан. „Послије дуго времена наш храм је засијао у пуном сјају, управо  овдје на граници са Европском унијом, на понос не само нашег града већ и цијеле Републике Српске. Градска управа је од самог почетка обнове помогла да Храм заблиста“, рекла је Илићева.

Поводом освећења Покровског храма у Градишци епископ бањалучки Јефрем данас је уручио одликовања, између осталих и кумовима Храма.

Одликовања су додјељена и Милораду Додику и Жељки Цвијановић за несебично пожртвовање у свом раду на добробит српског народа и Републике Српске, а посебно за обнову Покровског храма у Градишци.

Епископ бањалучки Јефрем одликовао је данас пароха Треће градишке парохије Ненада Томића за протојереја, а старјешини Покровског храма, проти Гојку Слијепчевићу Јефрем је поклонио крст.

Г.Влаинић

Share With: