Орловић: Све што је записано остаје

Познати књижевник и новинар Михајло Орловић током недавне посјете Градишци гдје је промовисао нови роман „Ана“ био је гост и у програму радија РТВГ-а.

„Радо долазим у Градишку јер се осјећам као да сам дошао у родни крај, људи ме препознају“, навео је Орловић који је истакао да га већина памти по документарном програму и филмовима и култним репортажама „Сто људи сто ћуди“, „У орловом гнијезду“, „Огњишта“…

Орловић је у својој дугогодишњој новинарској и књижевној каријери објавио 27 књига. Осим романа „Ана“ ове године је објавио и роман „Ничија кућа“ и збирку поезије „Орлице“.

Аутор је бројних новинских, радијских и ТВ репортажа и документарних филмова, те добитних бројних награда.

Како каже прве награде које је добио за радио репортаже остале су му у најљепшем сјећању.

„Све што се емитује у радио и ТВ програму је кратког сјећања. Књига је та која је један од бораца против кратког памћења. Све што је записано у књизи остаје за вијеке вијекова и тако настају романи који ме чине срећним“, навео је Орловић и нагласио да му је од бројних улога у животу тренутна улога писања најдража.

У оквиру манифестације „Градишка јесен 2022“, на љетној позорници Завичајног музеја Градишка уприличено је књижевно вече са Михајлом Орловићем.

С.С.Ц.

Share With: