ОРК „Козара“ организовао радионицу о предностима бављења спортом

У оквиру пројекта бесплатне школе рукомета за ученике у основним школама на подручју града Градишка који Омладински рукометни клуб „Козара“ Градишка реализује у склопу Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану – РеЛОаД2, одржана је едукативна радионица „Предности бављења спортом од најранијег дјетињства и важност здраве исхране“.

У склопу радионице професор физичког васпитања и спорта Жељко Ђуза је ученике упознао са добробитима бављења физичком активношћу и спортом као и важности правилне, разноврсне и здраве исхране.

„Циљ радионице је био да се код дјеце развије свијест о важности здраве исхране и бављењем физичком активношћу, као и указивање на проблеме са којима се суочавају дјеца и млади у Градишци услијед нездравог начина живота, који доводи до већих проблема попут: раних обољења, претилости, зависноти од мобилних телефона, насилна комуникације и асоцијалности, кривљења кичме у раној младости и слично. У раду радионице је учествовало више стотина основношколаца из свих школа са подручја града Градишка“, а неводи се у саопштењу ОРК „Козара“.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану 2 – РеЛОаД2, финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

Програм суфинасира Град Градишка.

ОРК „Козара“/ М.Малешевић

Share With: