Организован традиционални пријем за представнике цркви и вјерске заједнице

Град Градишка је примјер добрих односа представника цркви и вјерске заједнице и таква традиција биће настављена и у наредном периоду,  истакао је градоначелник Градишке Зоран Аџић,  на данашњем традиционалном пријему Српске православне цркве, Римокатоличе цркве и Исламске вјерске заједнице. Аџић је нагласио да управо те различитости унапређују духовни и свјетовни живот Градишке.

Градишка је добар примјер осталим градовима,  како и на који начин треба да сарађују са представнцима вјерских заједница, истакао је Зејнил Латифовић, главни имам меџлиса Исламске вјерске заједнице у Градишци и изразио наду да ће та сарадња бити настављена и у наредном периоду.

Сарадњом и подршком Градске управе задовољни су и представници Римокатоличке цркве у Градишци. Градишки жупник Томислав Топић навео је да је Градска управа на располагању Римокатоличкој цркви и вјерницима, кроз подршку и помоћ у пројектима и активностима које проводе.

Архијерејски намјесник градишки, Гојко Слијепчевић захвалио је градоначленику на данашњем пријему током којег је исказана добра воља и искрена сарадња Градске управе и Срспке православне цркве.

На данашњем пријему закључено је да добра мултиетничка сарадња представља додатну снагу у развоју Градишке и бољег живота свих њених грађана.

С.Видовић

Share With: