Организована продајна изложба слика са Атељеа „Др Борислав Шокчевић“

У Завичајном музеја вечерас је организована продајна изложба слика насталих на Атељеу на отвореном „Др Борислав Шокчевић“.
Директор Музеја Бојан Вујчић рекао је да је на овогодишњем Атељеу 13 академских сликара насликало 23 дјела од којих су два продата док ће остале слике бити изложене у Завичајном музеју гдје ће их заинтересовани грађани у наредним данима моћи да купе.

Вујчић је истакао да ове године „Просвјета“ обиљежава 120 година од оснивања те да ће Музеј дио новца усмјерити на рестаурацију споменика познатих личности у Брестовчини и Кочићеву, а један дио на изградњу трга Васе Видовића испред Шумског газдинства Градишка.

Лана Шокчевић, унука др Борислава Шокчевића, једна је од учесница Атељеа чије су слике већ продане. „На Атељеу ми је било веома лијепо и драго ми је што сам имала прилику да учествујем. Велика ми је част што Атеље носи име по мом покојном дједу“, река је Лана и додала да зна ко су купци њених дјела.


„Ја сам сликала стари хотел јер је мој прадјед радио у том хотелу, а купац слике је брат мога дједа, Чедомир Шокчевић за кога ова слика има и сентименталну вриједност“, рекла је Лана.


Директорица Туристичке организације града Градишка, Валентина Перић рекла је да слике које су настале на Атељеу представљају посебно богатство и да оне могу бити вриједан сувенир из нашег града.

Г.Влаинић

Share With: