Организована прва овогодишња акција добровољних давалаца крви Централног КУД-а „Лепа Радић“

Актив добровољних давалаца крви Централног КУД-а „Лепа Радић“ из Градишке организовао је данас акцију добровољног давања крви. Предсједница Актива Драгана Стевић рекла је су се на данашњу, прву овогодишњу акцију одазвале 22 особе.

„Крв је даровало 11 лица од којих су четири особе крв даровале по први пут. Сљедећу акцију најављујемо за четири мјесеца и надамо се да ће бити још боља у односу на досадашње двије“ рекла је Стевићева и подсјетила да је Актив формиран у октобру прошле године када је организована и прва акција добровољног даривања крви.
„Током прве акције прикупили смо 13 доза крви, а похвална је чињеница да је тада седам особа крв даровало по први пут. Наш Актив тренутно броји 36 чланова који су и чланови КУД-а „Лепа Радић“ али чланом могу постати сви грађани Градишке“ рекла је Стевићева.

Она је нагласила да ЦКУД „Лепа Радић“ броји око 400 чланова и да је, уколико је поребно, за кратко вријеме  могуће активирати и до 1000 људи како би учинили нешто добро за заједницу. Из те чињенице настала је идеја о стварњу Актива добровољних давалаца крви. Стевићева је додала да се сви заинтересовани за укључивање у Актив могу пријавити путем званичних налога ЦКУД-а на друштвеним мрежама.

Г.Влаинић

Share With: