Опрема за Горску службу спасавања (ФОТО)

У оквиру пројекта „Сигурни заједно-превенција ризика у прекограничном подручју“ којег Градска управа Градишка спроводи са Директоратом за заштиту и спасавање Црне Горе и Градом Даруваром набављена је опрема за оспособљавање Горске службе спасавања Градишка.

Начелник Горске службе спасавања у Градишци Дејан Благојевић навео је да су добили опрему за четири вида спасавања и за трагање.

„Добили смо опрему за спасавање на брзим водама и у води, ронилачку опрему и два чамца, те опрему за стијенско спасавање са висина и у јамама те опрему за прву помоћ“, навео је Благојевић.

Он је истакао да су до сада имали више обука за различите видове спасавања и да ће оне бити константне.

„Имамо 6 чланова са звањем спасилац, а циљ нам је да до краја године имамо исто толико горских спасилаца“, појаснио је Благојевић.

Он је додао да имају у плану да једном годишње организују обуке за нове чланове, у сарадњи са службама спасавања из Републике Српске и БиХ.

У склопу поменутог пројекта реконструисан је и намјештен Eдукативни тренинг центар у Суботићима у селу Козара и набављено теренско возило за потребе Горске службе.

С.С.Ц.

Share With: