Опрез, у вишим предјелима угажен снијег на коловозу

Мјестимично угаженог снијега на коловозу овога јутра има на дионицама у вишим предјелима и преко планинских превоја, па возачима скрећемо пажњу на  опрезнију вожњу. У нижим предјелима Српске  коловози су претежно мокри и клизави. Због ниских  јутарњих  температура, упозоравамо на поледицу посебно у вишим предјелима као и  преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима. Cкрећемо пажњу и на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима. Савјетујемо максимално опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

На магистралном путу М-I 102 Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено. Постављена је привремена саобраћајна сигнализација, чије поштовање је обавезно.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због извођења радова на рехабилитацији магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева М-I 101 Градишка-Нова Топола и М-I 102 Чатрња-Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања .

Share With: