Опрез током вожње због кише и мокрих коловоза

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској одвија по мокрим коловозима. У  котлинама и дуж ријечних токова, скрећемо пажњу на мјестимичну маглу,а на дионицама у усјецима и поред камених косина, на учестале одроне земље и камења на коловоз. На путевима са санационим радовима,привремена сигнализација регулише саобраћај,чије је поштовање обавезно. Возачима савјетујемо опрезну вожњу,прилагођену стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Радови на изградњи кружне раскрснице изводе се на магистралном путу МI-101 Клашнице-Лакташи (стара ознака М-16) у Лакташима, због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазним путем кроз Лакташе. Због малог капацитета обилазнице кроз центар Лакташа, на снази је забрана теретног саобраћаја (осим за возила доставе и возила чије одредиште је прије зоне радова). Сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто пут.

Из правца Градишке: петља Александровац; из правца Бања Луке возила код Хотела “Ћубић” се преусмјеравају на ауто-пут; из правца Прњавора петља Друговићи, а из правца Српца петља Лакташи. (Радови су планирани до 19.04.2021.).

АМС Српске препоручује возачима који путују или требају путовати кроз Лакташе да користе аутопут „Девети јануар“ и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Share With: