Опрез, поледица у већини предјела

Саобраћај се у Републици Српској  одвија по мјестимично мокрим или влажним коловозима. Због ниских температура, скрећемо пажњу на могућност наиласка на поледицу посебно у вишим предјелима, преко превоја, мостова и на прилазима тунелима. На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, скрећемо пажњу на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова на мјестимично смањену видљивост због магле.

На путевима на којима се изводе санациони радови, обавезно је поштовање привремене сигнализације која регулише саобраћај. Возачима савјетујемо опрезну и спорију вожњу и подсјећамо да је законски обавезно посједовање зимске опреме.

АМС Српске  препоручује возачима који путују или требају путовати кроз Лакташе да користе аутопут „Девети јануар“ и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Поводом новогодишњих празника, до 02.01.2021. године до поноћи, забрањује се превоз експлозивних  материја на подручју БИХ.

Share With: