Опрез, мокри и клизави коловози

На већини путева у Републици Српској саобраћај се одвија по мокрим и клизавим коловозима. Возачима савјетујемо максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу, те подсјећамо да је у БиХ, без обзира на временске услове, обавезно посједовање зимске опреме.

Данас, 09.11.2021. године, због минирања, планирана је тотална обустава саобраћаја на дионици пута од Шипова ка Купресу (Новом Селу) у временском периоду од 11.30 до 14.30 часова.

Због излијевања воде на коловоз, у прекиду је одвијање саобраћаја на дионици рег. пута Подграб –Јахорина у мјесту Лисовићи.

На магистралном путу МI-111 Сарајево-Фоча, забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе преко 3,5 тоне и преусмјерен је преко Романије.

Због клизишта на регионалном путу Р-II 5507 Тријангла-Јахорина, путничка возила саобраћају отежано, једном саобраћајном траком, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

До 18.11.2021. године, до 18:00 часова, због реконструкције коловоза, потпуно е обустављен саобраћај за сва возила на дионици магистралног пута МI-102 Драксенић-Врбашка. Алтернативни правац за путничка возила је путни правац: Градишка-Подградци-Јабланица-Сјеверовци-Божићи-Козарска Дубица,а за теретна возила Градишка-Бања Лука-Приједор-Козарска Дубица. Напомињемо да се ово Рјешење о забрани саобраћаја неће односити на возила којима се врши достава на територији гдје се изводе радови, за возила локалног становништва као и на возила хитних служби.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Гранични прелаз  Козарска Дубица отворен je за међународни путнички саобраћај.

Share With: