Опрез због поледице и могућих одрона

На свим путним правцима у Републици Српској могућ је наилазак на поледицу због ниске температуре током ноћи и јутра, посебно на дионицама у вишим предјелима и преко планинских превоја, те преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске возачима скрећу пажњу на повећану опасност од одрона камења и земље на коловоз на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина и савјетују да возе максимално опрезно, те да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

У току је изградња приступа новом царинском терминалу и кружне раскрснице на дионици магистралног пута Градишка – Нова Топола, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

С обзиром да је ријеч о веома фреквентном путном правцу, из АМС моле возаче да возе максимално опрезно и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком.

На регионалном путу Бистрица – Подграб, због клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у току су радови на санацији овог клизишта.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због радова у тунелу „Угар“, на дионици магистралног пута Црна Ријека – граница Републике Српске/ФБиХ /Угар/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на дионици Бањалука – Стари Мајдан два.

На раскрсници „Нумера“ на регионалном путу Угљевичка Обријеж – Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Проходна је дионица пута Водице – Врбашка један, поддионица Мраковица-Подградци.

Због радова на дионици регионалног пута Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/, измијењен је режим вожње и постављена је привремена сигнализација која регулише саобраћај.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се због клизишта одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На путевима граница ФБиХ/Републике Српске /Каруше/ – Добој – Јоховац – ауто-пут – Бањалука – Приједор – Нови Град – грраница Републике Српске/ФБиХ /Отока/, граница ФБиХ/Републике Српске Бањ Брдо – гранични прелаз Рача, граница ФБиХ/Републике Српске /Станић Ријека/ – граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/, гранични прелаз Вардиште – граница Републике Српске/ФБиХ /Горажде/ и граница ФБиХ/Републике Српске /Устиколина/ – Гацко кретаће се превоз вангабаритног терета.

Из АМС скрећу пажњу возачима да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених особа из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На подручју ФБиХ због радова у тунелу „Црнаја“ на путу Коњиц – Јабланица током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком, док се у ноћним часовима, од 23.30 до 4.30, саобраћај обуставља.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“ током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

У ноћним часовима. од 22.00 до 6.00 часова, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Успорено због радова саобраћај се одвија на путним правцима Јабланица – Мостар, Груде – Љубушки и Столац – Хутово.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Share With: