Опрезно у саобраћају због мокрих коловоза

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској одвија редовно, по мјестимично влажним коловозима. У котлинама и дуж ријечних токова, скрећемо пажњу на мјестимично смањену видљивост,због магле,у вишим планинским предјелима и преко превоја на  мраз,а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина,на могуће одроне земље и камења на коловоз. На путевима на којима се изводе санациони радови,привремена сигнализација регулише саобраћај,чије је поштовање обавезно.На свим путним правцима возачима савјетујемо опрезну вожњу,прилагођену стању и условима на путу.

Због радова на изградњи кружне раскрснице на магистралном путу М-I 101 Клашнице-Лакташи (стара ознака М-16) у Лакташима долази до измјене у одвијању саобраћаја. (Радови су планирани до 19.04.2021.).

У току је републичка превентивна кампања „Безбједна вожња у зимским условима 2020“, током које ће стручни тим Ауто-мото савеза Републике Српске (АМС РС) беплатно контролисати исправност уређаја на моторним возилима и њихову припремљеност за вожњу у зимским условима.

У току су радови на мосту преко језера Бочац (Јајце-Црна Ријека), због чега се саобраћа успорено, наизмјеничним пропуштањем возила (постављени семафори).

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Share With: