Опрезна вожња због влажних коловоза и могућих одрона

У већем дијелу Републике Српске саобраћај се одвија по сувим и мјестимичмо мокрим коловозима и без посебних застоја. Ситнији одрони су могући на дионицама у усјецима и поред камених косина. Због радова и привремене регулације саобраћаја, на појединим дионицама вози се успорено, уз повремене застоје. 

Због извођења радова на изградњи звучног зида, измјењен је режим саобраћаја на дионици аутопута Бањалука-Прњавор.

Због извођења радова на санацији клизишта на магистралном путу МI 108 дионица Приједор-Козарац (локалитет Калате), саобраћај се одвија двосмјерно, успорено, обилазницом која се налази уз магистрални пут и регулисан је привремено постављеном саобраћајном сигнализацијом. Радови су планирани до 08.08.2020. године.

У току су радови и на изградњи МХЕ, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу М-I 108, дионица Котор Варош-Ободник.

У току су радови на санацији клизишта на регионалном путу Р-413 Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима у временском интервалу од 07 до 17 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално 5 минута.

Због  извођења радова на изградњи раскрснице на магистралном путу МI-106 дионица Горња Вијака 1-Дервента и на регионалном путу РI 2102 дионица Горња Вијака1-Горња Вијака 2 измијењен је режим одвијања саобраћаја, па возаче молимо да возе опрезније и спорије, те да поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.(09.03-10.07.2020).

На граничним прелазима у БиХ нема  задржавања.

Држављани БиХ који улазе у Републику Српску, БиХ, више не подлијежу мјери изолације у кућној средини, нити су обавезни да имају негативан ПЦР тест.

БиХ отворила је границе према: Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус „Covid 19“, не старији од 72 часа.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Србија је отворила своје граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на коронавирус и дозволе комисије.

Share With: