Опадају водостаји свих главних водотока, осим ријеке Саве

У Републици Српској јутрос је забиљежено даље опадање водостаја свих главних водотока, осим ријеке Саве која је и даље у благом порасту због протока повишеног воденог таласа, саопштено је из Јавне установе „Воде Српске“.

На водомјерној станици у Градишци, према извјештају од 9.00 часова, водостај ријеке Саве износио је 737 центиметара, чиме је премашена кота ванредне одбране од поплава која износи 730 центиметара.

Према рјешењима „Воде Српске“, тренутно су на снази мјере ванредне одбране од поплава за поплавно подручје Дубичке равни и поплавно подручје Лијевче поља и Србачко-ножичке равни.

Из „Вода Српске“ наводе да је јутрос у 9.00 часова забиљежено даље опадање водостаја Уне, Сане, Врбаса, Босне, Дрине и Требишњице са притокама.

На водомјерној станици у Новом Граду водостај Уне износио је 326 центиметара, што је за 63 центиметара мање него јуче у 9.00 часова.

На водомјерној станици у Приједору водостај ријеке Сане износио је 249 центиметара, што је за 48 центиметара мање у односу на јучерашње мјерење у 9.00 часова.

Share With: