Он је смушени секретар и уплашени бескућник: Стефан Бундало, глумац из Козарске Дубице у представи „Убиство у Оријент експресу“ (ФОТО)

Глумац из Козарске Дубице Стефан Бундало, улогом Хектора Меквина у представи „Убиство у Оријент експресу“ по тексту Агате Кристи, која је ове седмице премијерно изведена у Београду, стекао је велике симпатије публике.

Он је за Српскаинфо казао да је премијера била веома успјешна, критике одличне а ова представа позоришта „Бошко Буха“, изузетно перспективна.

– Направили смо представу која ће се играти много година, и која је овом позоришту, иначе бескућнику, улила нову снагу. Наш ансамбл функционише као један организам. На то сам најпоноснији – казао нам је Бундало појаснивши и своју позоришну улогу.

– Ја тумачим лик Хектора Меквина, смушеног секретара богаташа Семјуела Речера, и мој лик се плаши сопствене сјенке. То ми је задовољство играти јер немам често прилику за такве улоге. Све више уживам у овој представи – рекао је Стефан Бундало.

У представи “Убиство у Оријент експресу” још играју Андрија Милошевић (улога Херкула Поароа), Виктор Савић, Борка Томовић, Лена Богдановић, Јелена Тркуља, Катарина Гојковић, Катарина Марковић, Игор Дамњановић, Владан Дујовић и Миљан Прљета.

Позориште „Бошко Буха“, наглашава Стефан Бундало, имало је своју најзначајнију премијеру у посљедњих неколико година. Роман Агате Кристи у адаптацији Кена Лудвига се у Београду игра чак и прије Лондона те се тако и ми сврставамо на свјетску позоришну сцену.

Радња представе смјештена је у тридесете године прошлог вијека. У возу, заробљеном у снијегу у некадашњој Југославији, догађа се убиство које ће ријешити један од најчувенијих детектива Херкул Поаро којег игра Андрија Милошевић.

Поароов пут кући који је требало да протекне сасвим мирно, постаје поприште још једног случаја који треба ријешити. Воз је пун осумњичених, а сваки од њих има, наизглед, необорив алиби.

Поароов пут почиње у Истанбулу, а остатак приче дешава се између Винковаца и Брода.

У представи су интриге, неизвијесност, мистерија, трилер, освета…

Иначе, Агата Кристи позната је и по драмама, али је “Убиство у Оријент експресу” једини роман за који су издата позоришна права. Представа се игра на Бродвеју, у Берлину, а у Лондону послије Београда.

Драматизацију романа је написао Кен Лудвиг, а Фондација Агате Кристи је одабрала Ивану Димић за превод на српски.

– Мислим да је важније враћати се великој причи него сазнати ко је убица. Јер ово није било која прича. Ово је по Агати једна од највећих прича икада испричаних – казао је редитељ Даријан Михајловић.

Подсјећамо, кримићи Агате Кристи најпродаванији су на свијету, уз Библију и Шекспирова дјела.

СрпскаИнфо

Фото: ВЛАДИМИР ЈАБЛАНОВ
Аутор: Милан Пилиповић

Share With: