Од 1. септембра дигитализација и на нивоу средњег образовања

Након основног образовања, процес дигитализације успостављен је и у средњим школама Српске. Захваљујући изузетно вриједном пројекту, који већ три године реализује републичко Министарство просвјете и културе, наставни процес од 1. септембра биће унапријеђен у редовним околностима, али и олакшан у случају потребе за извођењем наставе на даљину. Тако ће у примјени бити електронски дневник и цијели сет едукативних дигиталних алата.

У оквиру пројекта, све школе добијају и рачунарску опрему. Представници ресорног министарства посјетили су градишке средње школе и уручили им лаптопе. У градишкој Гимназији истичу да процес дигитализације доноси многе бенефите за наставнике, ученике и родитеље.

Кроз наредну фазу, која је у плану да се реализује током 2023. године, у свим средњим школама новим рачунарима биће опремљени кабинети информатике, те побољшане мрежне и струјне инсталације.

Министарство просвјете и културе РС пројекат реализује кроз четири фазе. Прва подразумијева дигитализацију у основним школама, док се кроз преостале три фазе овај процес успоставља на нивоу средњег образовања.

С. Тркуља

Share With: