Од октобра јефтинија електронска наплата путарине

Сви возачи у Српској који се од октобра одлуче за електронско плаћање путарине моћи ће да ТАГ уређај купе по 50 одсто нижој цијени, а приликом његове допуне оствариће попуст од 20 одсто.

Возачи у Српској тренутно користе 21.479 ТАГ уређај за електронску наплату путарине, а циљ је да тај број буде пуно већи, да би биле смањене гужве на наплатним мјестима и скраћено вријеме проласка кроз рампу.

Од октобра сви возачи који желе да користе услугу електронске наплате путарине и на тај начин брже, сигурније и јефтиније пролазе кроз наплатне станице, ТАГ уређај могу да купе по 50 одсто нижој цијени, односно за 20 КМ. Осим тога, при допуни корисничких рачуна оствариће попуст у износу од 20 одсто, кажу у “Аутопутевима РС”.

Влада РС је дала сагласност на увођење стимулативног модела плаћања путарине те нагласила да ће наведени попусти важити 90 дана од дана објаве одлуке у “Службеном гласнику РС” или до истека залиха уређаја за електронску наплату путарине.

У “Аутопутевима РС” су навели да је за осам мјесеци ове године по основу наплате путарине прикупљено више од 19,23 милиона марака. Највише новца прикупљено је током августа и то 3,09 милиона марака.

Share With: