Од данас кориштење туристичких ваучера

У Републици Српској од данас је могуће кориштење туристичких ваучера у вриједности од 100 КМ за плаћање услуге смјештаја ноћење са доручком, без обзира на вриједност извршене услуге смјештаја, саопштено је из Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Ваучери се могу користити од 1. јула до 30. октобра, а корисник ваучера је сваки пунољетни грађанин Српске, као и грађанин са пребивалиштем у Брчко дистрикту који посједује држављанство Републике Српске, без обзира на висину личних примања и који испуњава услове из уредбе за додјелу ваучера.

Ваучер је могуће искористити искључиво ван мјеста пребивалишта корисника, може га користити само лице на чије име гласи и ваучером се може плаћати само услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком, појашњавају у ресорном министарству.

Један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом.

Ваучер се може искористити за плаћање трошкова у минималном трајању од четири ноћења заредом у више угоститељских објеката за смјештај у корист три корисника ваучера, ако се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције.

С циљем прибављања ваучера, грађани се обраћају директно угоститељу или туристичкој агенцији који учествују у пројекту, а који даље путем јединствене електронске апликације Министарству трговине и туризма, подносе пријаву за ваучер.

Листе објеката и туристичких агенција које тренутно учествују у пројекту доступне су на страници Министарства трговине и туризма Републике Српске у секцији „Туристички ваучери“ линк:

https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/MTT/Pages/TurVauceri.aspx/

Јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама за учешће у поступку додјеле туристичких ваучера у Републици Српској у овој години отворен је за пријаве до 15. октобра, а списак објеката и туристичких агенција које учествују у пројекту биће ажуриран на дневном нивоу, додаје се у саопштењу.

 

Share With: