Од вишеструког повратника у чињењу прекршаја одузет путнички аутомобил

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Градишка, 24.  Фебруара од лица М.Т. из Градишке, који је вишеструки  повратник у чињењу прекршаја, привремено су одузели путнички аутомобил марке ,,Golf“.

На магистралном путу Градишка-Лакташи, у Брестовчини 21. фебруара око 21. 55 часова догодила се саобраћајна незгода у којој су учествовали непознати возач са путничким аутомобилом марке ,,Golf“ на којем су се налазиле двије различите неприпадајуће регистарске ознаке, од којих је за једном расписана потрага и С.Б. из Лакташа са путничким аутомобилом марке ,,Audi“. Увиђај на лицу мјеста извршили су полицијски службеници ПС за БС Градишка, који су утврдили да је на возилима наступила материјална штета.

Оперативним радом на терену, полицијски службеници су дошли до сазнања да је први учесник саобраћајне незгоде лице иницијала М.Т. из Градишке, те му је 24. Фебруара привремено одузето путничко возило марке ,,Golf“, а на основу извршених провјера у Регистру новчаних казни утврђено је да лице има дуг у износу од око 10.155,00  КМ.

Против лица М.Т. ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду због почињених прекршаја по Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ (напуштање лица мјеста саобраћајне незгоде, управљање нерегистрованим возилом, управљање возилом са неприпадајућим регистарским ознакама, истек важности возачке дозволе).

Share With: