Одузете 24 возачке дозволе због вожње под утицајем алкохола

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка од 29. до 31. маја од 20 до 02,00 часа, реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу присуства алкохола у организму.

Током акције укупно су контролисана 232 учесника у саобраћају који су подвргнути тесту утврђивања присутва алкохола у организму, а 24 учесника санкционисана сузбог присуства алкохола у организму.

Код 2 возача утврђена је  концентрација алкохола у организму од 0,01 до 0,30 g/kg, код 10 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,31 до 0,80 g/kg, код 8 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,50 g/kg и код 4 возача је утврђена концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg, који су и лишени слободе. Два возача санкционисана су и по другим основама.

Полицијска управа Градишка и у наредном периоду наставља са спровођењем наведених активности, те апелује на све учеснике у саобраћају да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.

Share With: