Одржан сајам колекционарства и антиквитета у Градишци

На 23. Mеђународном сајму колекционарства и антиквитета који је данас одржан у градишком Културном центру представило се око 40 излагача из Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије и БиХ.

На сајму су се нашле старе књиге, новац, ордења, старо оружје и оруђе, поштанске марке и други предмети.

Наjмлађи излагач овогодишњег сајма био је седамнаестогодишњи Борис Перановић из Градишке који сакупља раличите моделе аутића и стари новац. Каже да се тиме бави већ неколико година те да има новац из различитог периода, те да у својој колекцији око 500 модела четвороточкаша.

На сајму су се представили и чланови Удружења „Денариус“ међу којим је био Саша Ђукић. Њему су приоритети старе и ријтке књиге, те сакупља исјечке из новина који су углавном везани за културни живот.

Међународни сајам у Градишци не може се замислити без Дервиш Травњака из Мостара. Он излаже различите предмете који су стари и по неколико стотина година.

Организатори сајма, Удружење колекционара и љубитеља историје „Денариус“ Градишка кажу да задовољни бројем излагача и посјетилаца.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Иван Раденовић рекао је да Градска управа подржава  сајам као веома важну манифестацију која је регионалног карактера.

Организатори кажу да је сајам у Градишци, након Београда и Љубљане, трећи по важности сајам у овој области на територији бивше Југославије.

Удружење „Денарис“ Градишка има 150 чланова из Градишке и градова и држава из окружења.

Н.Миљковић

Share With: