Одржан састанак о креирању програма посјета бањалучко -приједорској регији (ФОТО)

Градска управа у Градишци је данас била домаћин у представљању „Пројекта УСАИД-а о развој одрживог туризма у БиХ”- “Hub and Spokes”. Овај иновативни модел има за циљ повећање броја посјетилаца, потрошње и дужине боравка у бањалучко- приједорској регији.

С циљем повезивања свих туристичких субјеката, те стварања јединствене туристичке понуде како на локалном, тако и на нивоу бањалучко-приједорске регије у Градишци је одржан састанак за представнике туристичког сектора. Намјера је да се направи јединствена туристичка понуда која ће послужити за једнодневне излете, што је за Градишку веома значајно.

„Данас су присутни људи који су укључени прије свега у римске руте које имамо четири. Нама је занимљиво да представимо ову руту, тако да је остало да видимо како ћемо ту причу да упакујемо за наше грађане и туристе“ рекла је директор Туристичке организације Градишка Валентина Перић.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић каже да ће се Градишка максимално укључити, јер има огроман туристички потенцијал који желимо да понудимо и нашим грађанима, али и туристима.

У току састанка су представници Министарства трговине и туризма и Привредне коморе РС,  у складу са Стратегијом развоја туризма, представили активности везане за кластеризацију. Истакли су да Градишка има пуно туристичких потенцијала које треба представити.

Секретар Удружења туризма и угоститељства Привредне коморе РС Драгана Шобот, каже да су овакви састанци изузетно корисни са аспекта развоја туризма ове регије, јер желимо да мотивишемо и друге привреднике да представе своју понуду.

Помоћник министра за туризам и угоститељство РС Предраг Тешић, истиче да због географске локације и побољшане инфраструктуре у Градишци, очекујемо да ће туристи долазити све више и више.

До сада је пројекат УСАИД-а представљен у Рибнику, Мркоњић Граду, Шипову, Козарској Дубици,а у Баљалуци је планиран састанка за 15. фебруар ове године.

 

Поред представника министарства и Привредне коморе састанку су присуствовали представници Туристичке организације те пружаоци услуга смјештаја и хране, пољопривредна газдинства, и други  заинтересовани да своје пословне циљеве остваре кроз туризам.

Н.М.

Share With: