Одржан полугодишњи концерт ОМШ „Бранко Смиљанић“ (ФОТО)

Основна музичка школа „Бранко Смиљанић“ из Градишке приредила је традиционални полугодишњи концерт у Културном центру, који је био прилика да ученици покажу шта су радили. Концерт је био хуманитарног карактера и сав приход од продатих улазница намијењен је ученику осмог разреда ОШ „Васа Чубриловић“ Кристијану Бибићу.

Пред бројном публиком наступили су солисти на различитим инструментима.

Наставник солфеђа Мирјам Марковић каже да су се ученици представили на клавиру, гитари, хармоници, виолини, виолончелу и флаути. “Поред тога имамо и соло пјеваче, те групне тачке хор млађег и старијег узраста,  те оркестар флаута и хармоника градишке музичке школе. Ученици кларинета ће се представити на годишњем концерту с обзиром да је то нови смјер од ове школске године“ истакла је Марковићева.

Да је ова установа  расадник музичких талената потврђено је и  на такмичењима на којима учествују ученици. Ученица четвртог разерда музичке школе Софија Кецман која свира флауту, прошле школске године је освојила  прву и другу награду.

Након овог полугодишњег концерта малишани из музичког забавишта ОМШ „Бранко Смиљанића“, заједно са својим наставницима, приредиће концерт, који ће  бити одржан у понедјељак 26. децембра у Културном центру Градишка са почетком у 17 часова. И овај концерт ће бити хуманитарног карактера.

Н. Миљковић

Share With: