Одржан Округли сто на тему имовине јединица локалне самоуправе

У оквиру пројекта „Побољшање ефикасности локалних услуга у БиХ (PIPLS)“, који имплементира Развојни програм Уједињених нација (UNDP) у сарадњи са Савезом општина и градова Републике Српске, дана 29.11.2022.године у просторијама Савеза општина и градова Републике Српске Бијељини одржан је округли сто на тему: „Имовина јединица локалне самоуправе – заговарање измјена законодавног оквира потребама ЈЛС“.

На округлом столу је анализирано тренутно стање у области управљања имовином у општинама и градовима, практични проблеми у поступању и располагању имовином ЈЛС, као и дефинисање препорука за унапређење законодавног оквира у области управљања имовином ЈЛС. Поред представника UNDP и консултаната пројекта PIPLS у раду округлог стола су учествовали и представници локалних заједница из Бијељине, Зворника, Угљевика, Лопара, Пелагићева и Д. Жабара, као и представници Правобранилаштва РС и Савеза општина и градова Републике Српске.

 

На округлом столу Град Градишка је учествовао као примјер добре праксе у управљању имовином. Представник Града Градишка активно учествовао у предлагању измјена досадашњих законских рјешења из ове области.

Извор:ОДРЖАН ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ ИМОВИНЕ ЈЕДИНИЦА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ | Град Градишка (gradgradiska.com)

Share With: