Одржано такмичење „Амура“ у лову рибе удицом на пловак

Раде Мајсторовић који је освојио прво мјесто на данашњем такмичењу у оквиру Спортско риболовног друштва „Амур“ у лову рибе удицом на пловак, другопласирани Вељко Радоњић и трећепласирани Аристотел Радовановић отпутоваће на Првенство Републике Српске које ће ове године бити одржано у Броду првог викенда у јулу. Највећи примјерак рибе данас је упецао  Аристотел Радовановић.

Раде Мајсторовић, искусни градишки риболовац који је наступао и на свјетским такмичењима рекао је да је конкуренција данас била тешка али да му је искуство које је стекао на свјетском првенству увелико помогло. „Све зависи како направиш храну, а то није тајна. Ја сам данас ишао на плодицу јер је сад њено вријеме па је и храна била намјењена за њу, да сам у праву потврђује резултат“, рекао је Мајсторовић и додао да се за Првенству у Броду слично припрема као и за данашње у Градишци.

Државни судија из Градишке Ђуро Матковић рекао је да је на овом такмичењу учествовало 15 такмичара и да су услови на рибарској стази на ријеци Сави били добри. Он је додао да ће на овој стази 29. маја бити одржано Шесто првенство Републике Српске у лову рибе хранилицом на којем ће учествовати риболовна друштва са подручја Републике Српске. Најбољи у тој дисциплини стећи ће право учешћа у Премијер лиги БиХ.

Г.Влаинић

Share With: