Одржано жребање за представљање политичких субјеката у програму РТВГ

У просторијама Радио телевизије Градишка данас је одржано жребање за додјелу термина за непосредно јавно представљање у програму радија и телевизије политичким субјекатима који учествују у изборној кампањи за Опште изборе у БиХ.

Од 2. до 30. септембра, сваког радног дана у 11 часова и 20 минута, 13 и 20 и 14 часова и 20 минута политички субјекати имаће прилику да се у трајању од пет минута представе јавности у термину који је за сваког одређен жребом, а обраћања ће бити емитована директно и истовремено у програмима радија и телевизије.

Директор Радио телевизије Градишка Рајко Ромић рекао је да је Програм праћења предизборне кампање наше медијске куће за Опште изборе усклађен са законима и правилницима који регулишу ову област.

Ромић је истакао да су сви политички субјекти благовремено били обавјештени о термину жребања за одређивање термина за бесплатно непосредно представљање , те да ће такође сви добити табелу са терминума за 63 политичка субјекта и цјеновник услуга за политичко оглашавање у програму Радио телевизије Градишка.

Осим бесплатног петоминутног обраћања у програму радија и телевизије , Радио телевизије Градишка ће током предизборне кампање бесплатно пратити почетак кампање за све политичке субјекете, њихове централне предизборне трибине у Градишци и једну конференције за новинаре. Прилози са ових догађаја биће емитовани у Изборној хроници, након централне информативне емисије Градишка хронике.

М.Малешевић

Share With: