Одржано донаторско вече Удружења МНРЛ Градишка

У организацији Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка синоћ је одржано донаторско вече под називом „Сви смо ми дио вас“.

Према ријечима предсједника Удружења Драгослава Шиника вече је организовано са циљем да се представи рад удружења у протеклом периоду, али и да се овом приликом захвале свима који су им помогли у њиховим активностима, посебно у набавци лијекова за вријеме трајања пандемије ковид 19.

То је остварено захваљујући контактима који су се створили током првог и другог Међународног дружења дјеце са сметњама у развоју са подручја читаве бивше Југославије у Градишци. Донаторско вече окупило је људе из политичког, привредног, друштвеног живота града Градишка, али и бројне госте и пријатеље Удружења из Србије, Црне Горе и БиХ.

Једно од њих је и невладина организација Прво удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама из Подгорице.Њихов предсједник Саво Кнежевић, каже да сарадња са градишким Удружењем траје од 2016. године од првог дружења које је организовано у овом граду и до данас је веома успјешна.

„Велика нам је част што смо дио и ове манифестације, те ћемо стално пружати подршку једни другима и у тешким тренутцима“ истакао је Кнежевић.

На донаторској вечери били су и представници општине Сврљиг. Замјеник предсједника Скупштине општине Драгица Ристић каже да размјењују искуства те се међусобно посјећују,а тако се стварају и нова познанства и пријатељства.

Прикупљена новчана средстава са донаторске вечери биће утрошена између осталог за трошкове превоза и путовања  чланова УМНРЛ Градишка који ће бити реализован током ове године.

Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Градишка планира организовати идуће године треће Међународно дружење дјеце са сметњама у развоју „Сви смо ми дио вас“.

Н. Миљковић

Share With: