Одржано градско такмичење „Фудбал у школе“

Екипе градских основних школа „Данило Борковић“ у мушкој и „Васа Чубриловић“ у женској конкуренцији побједници су такмичења у малом фудбалу „Фудбал у школе“, које је у градишкој Арени одржано за ученике четвртих, петих и шестих разреда осносвних школа са подручја Градишке.

Ученици школе „Данило Борковић“ у финалу су након пенала савладали екипу школе „Васа Чубриловић“ , док су дјевочице из школе „Васа Чубриловић“ у финалу биле боље од својих вршњакиња из школе „Младен Стојановић“ Горњи Подградци.

Такичење, чији су домаћини били школе „Данило Борковић“ и Арена, организовано је  у оквиру пројекта„Фудбал у школе“ који реализује Фудбалски савез Републике Српске уз помоћ УЕФА и у сарадњи са министарствима породице, омладине и спорта, просвјете и културе и здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске.

Координатор Малих олимпијских игара Александар Миљешић истако је да је ово такмичење организовано по први пут и да се одвија по систему малих олимпијских игара, а да је само различит организатор.

„Надам се да ће пројекат „Фудбал у школе“ заживјети и да ће се ово такмичење организовати и наредних година“, истакао је Миљешић.

Побједници градског такмичења пласирали су се на Регионално такмичење које ће бити одржано 14. новембра Приједору.

Републичко такмичење „Фудбал у школе“, на којем ће снаге одмјерити побједници регија, биће одржано 2. децембра у дворани „Борик“ у Бањалуци.

М.Малешевић

Share With: