Одржано вече са завичајним пјесницима

Бранка Благојевић и Срђан Пуцар представили су се синоћ у Народној библиотеци Градишка у оквиру вечери поезије посвећене младим завичајим писцима. У препуној читаоници млади пјесници заокупили су пажњу градишких гимназијалаца и подстакли их на књигу, читање и писање.

Срђан Пуцар, аутор одлично прихваћене збирке поезије „Калдрмом мисли“ рекао је да су младима послали поруку да је поезија љубав и додао да се данас у вријеме великог утицаја друштвених мрежа тешко издвојити и да је дошло до кризе аутентичности и оригиналности.

Бранка Благојевић  која је након бриљантне прве збирке поезије „Осјенчена тишина“направила  искорак даље и стигла до завршнице друге књиге „Трептај“, каже да градишки пјесници имају срећу јер је Библиотека Градишка право уточиште и за читаоце и за писце и да имају велику помоћ професорице Милене Грбић из Завичајног одјељења Народне библиотеке.

Грбићева је истакла да су синоћ средњошколцима жељели да приближе и поезију и пјеснике и најавила веома динамично и надахнуто прољеће, љето и јесен.

Публици се синоћ представила и млада пјесникиња Николина Кесеровић, млада и већ награђивана пјесникиња из Машића код Нове Тополе.

С.Видовић

Share With: