Одржана сједница Привредног савјета у Градишци (ФОТО)

Чланови Привредног савјета града Градишка на данашњој шестој сједници Привредног савјета разматрали су низ тачака између осталог и информацију о стању у привреди. Према тој информацији прошла година је била задовољавајућа за већину градишких привредника, али се ове године суочавају са новим потешкоћама као што је поскупљење енергената у Европи.

Привредник Крешимир Бодрожић каже да су за њих интересантне теме подстицаји и да се мора пронаћи пут како да се ублажи стање, те да су се са досадашњим изазовима добро изборили.

На сједница Привредног савјета града Градишка разматран је извјештај о Програму подршке привреди, те инфомација о стању у пољопривреди за 2021. годину са извјештајем о реализацији програма подршке из буџета града. Поред тога ту је било ријечи и о правилнику о додјели средстава по Програму за развој предузетништва за 2022. годину, те се разговарало о доступности цијени и квалитету  комуналних услуга на подручју града те о административним и комуналним таксама и накнадама.

Предсједник Привредног савјета Драгана Илић, која је и замјеник градоначелника Градишке каже да резултати анкете показују побољшање у свим привредним кретањима, а наша служба припрема  одређене приједлоге за побољшање. На Скупштини града усвојен је Програм подршке предузетништва.

Она је навела је да Градска управа има одличну сарадњу са привредницима, те да Привредни савјет града  има 27 чланова из јавног и приватног сектора, разних грана привреде.

Н.Миљковића

Share With: