Одржана Светосавска академија под називом „Достојан“

У Културном центру у Градишци вечерас је одржана Светосавска академија под називом “Достојан”, на којој су уручене и награде најуспјешнијим просвјетним радницима.

Замјеник градоначелника Градишке Драгана Илић рекла је да пету годину за редом додјељују награде најуспјешнијим градишким учитељима, наставницима и професорима.

„Награде су сигурно отишле у праве руке. По реaкцијама просвјетних радника видимо да им много значи то што неко препознаје њихов рад“, додала је Илићева.

Аутор Светосавске академије, професорица Радана Вила Станишљевић истакла је да се одлучила да овогодишња академија носи назив „Достојан“, јер је то један од најљепших израза у свијету духовности.

„Бити достојан значи бити у близини Оца, Сина и Светог духа, бити негдје у том озрачју“, нагласила је Станишљевићева.

Светосавске награде града Градишка за најбољег васпитача Јавне предшколске установе „Лепа Радић“ уручене је Драгани Мајсторовић, награда за најбољег наставника градишке основне музичке школе „Бранко Смиљанић“ припала је Жељку Кресојевићу, а награда за најбољег наставника у одјељењу ученика са посебним васпитно-образовним потребама уручена је Милици Бркић из основне школе „Васа Чубриловић“ Градишка.

Професорица информатике и математике у градишкој Гимназији Данијела Козић добила је награду као најбољи професор средњих школа, најбољи наставник предметне наставе је Љиљана Гргић из основне школе „Петар Кочић“ Нова Tопола, а најбољи наставник разредне наставе је учитељица у основној школи „Свети Сава“ у Дубравама Далиборка Зељко.

Зељко је истакла  да је Светосавска награда од свог града једно од највиших признања за просвјетног радника, те захвалила свима који су је предложили и одлучили да добије ово признање.

У програму академије учествовали су Градски хор „Лира“, сопран Миња Шукало, глумци Градског позоришта Градишка и ученици градишких школа.

Светосавској академији присуствовали су посланици из Градишке у Народној скупштини Републике Српске, представници Српске православне цркве, локалне власти, васпитно- образовних установа, културних и других установа и предузећа.

М.Малешевић

Share With: