Одржана промоција Пројекта „Јачање интегритета и транспарентности у јавном сектору“

Град Градишка има усвојено упутство за пријаву случајева корупције, који је усклађен са Законом о заштити лица која пријављују корупцију, истакла је на данашњој промоцији активности и резултата у области унапређења доброг управљања и борбе против корупције,  члан истарживачког тима Пројекта  „Јачање интегритета и транспарентности у јавном сектору“,  Ена Кљајић Гргић.

Кљајић Гргић је истакла да у Градишци постоји апликација за пријаву корупције коју је због малог броја пријава потребно прилагодити како би се могле запримати и анонимне пријаве.

Консултант на Пројекту, Бојан Ковачевић рекао је да су у протеклих 12 мјесеци анализирали  који су то механизми доброг управљања присутни у Градишци,  како у пракси функционишу и шта то значи за грађане и пословну заједницу.

Координатор пројекта Верица Вујат је да је Град Градишка уз техничку подршку ројекта, радио на унапређењу механизама доброг управљања, те на унапређењу механизама пријаве корупције.

У оквиру пројекта проведена је анкета о томе колико су грађани упознати о механизмима за борбу против корупције која је показала да велики број грађана није упознат са начинима пријаве корупције. С тим  циљем штампани су водичи са смјерницама како и шта грађани могу пријавити.

Град Градишка је у претходном периоду, као једна од 12 партнерских јединица локалне самоуправе, учествовао у  Пројекту  „Јачање интегритета и транспарентности у јавном сектору“, који имплементира Развојни програм Уједињених нација уз финансијску подршку Владе Уједињеног Краљевства.

С.Видовић

Share With: