Одржана комеморација Драшку Видовићу

Уз аплауз, породица, колеге и поштоваоци опростили су се од прерано преминулог глумца и директора Градског позоришта Драшка Видовића, на комеморацији одржаној данас у Културном центру Градишка.

Иако овој пут није био на позоришним даскама, аплаудирали су му за све улоге које је одиграо, од 2004. године када је дипломирао на Академији умјетности у Бањалуци. А улога у Драшковом кратком животу било је и позоришних и филмских. Она, животна прекинута је у тренутку када је знао, хтио и могао највише да да.

Колега и глумац Народног позоришта Републике Српске Златан Видовић, опростио се од Драшка ријечима:“ То је ненадокнадив губитак за све, посебно за нас његове пријатеље и његов град, јер Драшко је био човјек који је Градишку учинио културном престоницом мањих градова у Републици Српској“, рекао је Видовић.

„Без Драшка ништа више неће бити исто. Његова жеља је да позориште, које је он основао, и даље живи у нашем граду и нама. А нама, његовим колегама припала је обавеза да наставимо његову мисију“,  рекао је између осталог глумац и Драшков пријатељ, Адмир Мешић.

Вјечити, заиграни дјечак, како су колеге доживљавале његову неисцрпну енергију, одиграо је данас своју посљедњу представу у Културном центру. Од Драшка су се опростили и сестра Данијела, предсједник Скупштине града Градишка Миленко Павловић, професори Радана Станишљевић и Жарко Миливојац, Јована Малетић, испред генерације градишке Гимназије, Драгана Марић из Градског позоришта Јазавац.

Мирела Предојевић, глумица приједорског позоришта и сарадница Градског позоришта Градишка комеморацију је закључила успоменама и сјећањима на представе и улоге које су заједно одиграли.

Драшко Видовић преминуо је у суботу 12.новембра у 42. години. Сахрањен је данас на Градском гробљу у Брестовчини.

С.Видовић

Share With: