Одређен једносмјесечни притвор Предрагу Петковићу

Суд БиХ одредио је једносмјесечни притвор Предрагу Петковићу, осумњиченом за трговину дрогом.

Суд БиХ је саопштио да је прихватио јучерашњи приједлог Тужилаштва БиХ о одређивању притвора и донио ово рјешење по којем притвор може трајати најдуже мјесец дана, рачунајући се од дана хапшења, односно од понедјељка, 3. октобра, или до нове одлуке Суда.

Петковић, осумњичен из предмета „Сториџ“, који је повезан са „Скај“ и „Аном“ апликацијама, предао се након вишемјесечног бјекства Тужилаштву БиХ. За њим је била расписана међународна потјерница због више кривичних дјела.

Притвор му је одређен због опасности од бјекства, бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе и трагове важне за кривични поступак, утицати на свједоке, саучеснике или прикриваче и бојазни да ће поновити кривично дјело.

Петковић је осумњичен за више кривичних дјела у предмету „у предмету Вељко Угреновић и други“.

Под истрагом је као један од организатора криминалне групе са подручја Градишке и других мјеста, а осумњичен је за кривично дјело организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом дроге, неовлаштеним прометом оружјем и војном опремом, те производима двојне намјене, кријумчарењем људи, као и за тешку крађу.

Share With: