Одиграна представа „Бог масакра“

Представа „Бог масакра“, бањалучког Градског позоришта „Јазавац“, која је рађена по тексту Јасмине Резе, а у режији Слађане Килибарде, одиграна је синоћ  у Културном центру Градишка.

„Досадашње поставке ове представе у другим позориштима су рађене у неким оквирима реализма, док се наша редитељка Слађана Килибарда одлучила за другачији начин, тако да ми негдје мало искачемо из тих оквира и нагињемо ка некој гротески“, рекла је глумица Николина Фригановић која у представи игра лик Вероник.

Глумица Наташа Перић појаснила је да је представа „Бог масакра“, трагикомедија која говори о два брачна пара који се састају због њихових синова, а карактерише их луцидност, духовитост и комичност. Испричана на један духовит начин, приближен гледаоцима, данашњем времену и околностима, ова представа оживјела је важне теме, које се тичу родитељства, живота у заједници, морала и вршњачког насиља, што је главни покретач заплета ове приче.

„Бог масакра“ је најновија представа Градског позоришта „Јазавац“ у овој сезони и представља наставак дугогодишње сарадње са Градским позориштем Градишка. У“Богу масакра“ играју Николина Фригановић, Наташа Перић, Љубиша Савановић и Борис Шавија.

С.Видовић

Share With: