Одиграна кабаретска представа „Едит Пјаф“ у Градишци

Кабаретска представа „Едит Пјаф“ коју изводи бањалучка глумица Ђурђа Вукашиновић одиграна је вечерас пред градишком публиком у Културном центру.

„Едит Пјаф“ је ауторски пројекат Вукашиновићеве, а драматизацију потписује Марио Ћулум, професор драматургије на Академији умјетности у Бањалуци.

Глумица истиче да је гледајући филм Марион Котијар која је глумила Едит Пјаф у филму „Живот у ружичастом“ заљубила се у лик и дјело Едит Пјаф.

Каже да је ријеч и о филозофској представи која говори о мислима Вукашиновићеве током студирања, али и Еди Пјаф која је заправо живјела за љубав, што је бањалучку глумицу посебно иснпирисало да уради монодраму.

„Ја сам урадила више верзија мене као Едит Пјаф, ову сам направила тако да сам се прилагодила ситуацији која нас је задесила када се појавио вирус корона“ рекла је Ђурђа.

Ову кабаретску верзију Ђурђа Вукашиновић игра већ двије године. Са представом „Едит Пјаф“ глумица је учествовала на разним фестивалима, те је у Руми и Требињу добила награду за најбољу монодраму.

Н.Миљковић

Share With: